SAUL SM-joukkuekilpailu

ILMOITTAUTUMINEN SM-JOUKKUEKILPAILUUN

Joukkuekilpailuun pitää ilmoittautua ennakkoon ma 28.9.2020 klo 22 mennessä. Joukkuemaksu 20 euroa on maksettava tilille Köyliön Lallit IBAN: FI07 5476 2320 0228 74, BIC: OKOYFIHH

Ilmoittautumiset sähköpostilla mansikkamaraton(*)gmail.com. Sähköpostista on ilmettävä:

Sarja, joukkueen nimi, virallinen seuralyhenne ja ilmoittajan yhteystiedot. Mikäli joukkue muodostuu useamman sarjan juoksijoista, on juoksijat nimettävä sähköpostilla ennakkoon tai viimeistään kilpailutoimistoon la 3.10.2020 klo 12 mennessä.


Ote SAUL:n kilpailusäännöistä

5.13 Joukkuekilpailut

Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi järjestetään seurojen välinen joukkuekilpailu sarjoittain SM-maastoissa, SM-puolimaratonilla, SM-maantiekympillä ja SM-maratonilla. Joukkueen tulokseksi kirjataan samaa seuraa edustavien kolmen parhaimman urheilijan yhteenlaskettu aika.

Jos urheilijoita on samasta seurasta samassa kilpailussa kuusi tai enemmän, kolme parhaiten sijoittunutta muodostavat ensimmäisen joukkueen, kolme seuraavaksi sijoittunutta toisen joukkueen jne.

Joukkueitten sijoitus määräytyy yhteenlaskettujen aikojen mukaan siten, että se joukkue voittaa, jonka aikojen summa on pienin. Jos tulos on sama, voittaa se joukkue, jonka kolmanneksi parhaalla kilpailijalla on parempi aika.

Samassa ikäsarjassa kilpailevat saman seuran urheilijoista muodostettu joukkue on ilmoitettava ja maksettava, mutta sitä ei tarvitse erikseen varmistaa joukkuekilpailuun.

Joukkueen voivat muodostaa myös urheilijat, jotka henkilökohtaisessa kilpailussa kilpailevat eri ikäsarjoissa. Joukkueen muodostamisen edellytyksenä on, että siihen kuuluvien urheilijoiden matka ja lähtöaika ovat samat. Tällaiseen joukkueeseen voidaan ilmoittaa kolme kilpailijaa ja se on ilmoitettava joukkuekilpailuun varmistuksen yhteydessä. Joukkueen sarja määräytyy aina joukkueen nuorimman urheilijan mukaan.

Kommentti: Ensisijaisesti joukkueen muodostavat seuran kolme tässä ikäsarjassa kilpailevaa urheilijaa. Jos joukkuetta ei muodostu ilman sarjan vaihtajia, joukkuetta voidaan täydentää yhdellä tai kahdella vanhempien sarjojen urheilijalla. Edellytyksenä on kuitenkin, että vähintään yksi urheilija täyttää sarjamäärityksen.

Jos seuralla on kaksi joukkuetta samassa sarjassa ja joukkueiden muodostamiseen käytetään myös sarjan vaihtajia, menetellään seuraavasti: Ykkösjoukkueen muodostavat kolme parasta tulosta tehnyttä sarjamäärityksen mukaista urheilijaa.

Kakkosjoukkueeseen sijoitetaan kolme seuraavaksi tullutta. Kakkosjoukkueen muodostamiseen voidaan käyttää yhtä tai kahta sarjan vaihtajaa, jos sarjamäärityksen mukaisia urheilijoita ei ole tarpeeksi. Kakkosjoukkueessakin siis vähintään yhden urheilijan tulee täyttää sarjamääritys.

Kommentti: Kukin urheilija voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa. Joukkuekilpailuun erikseen ilmoitetussa joukkueessa oleva ei siten voi olla mukana toisessa ilmoitetussa joukkueessa eikä häntä voida ottaa huomioon seuran ilmoitetun joukkueen ulkopuolisina kilpailleiden mahdollisesti muodostamaan joukkueeseen.

SAUL:n ohje joukkuekilpailusta

- Joukkuekilpailuun pitää ilmoittautua ennakkoon. Myös juoksijat tulee nimetä. Joukkuemaksu 20e.

- Joukkuekilpailu muodostuu ensisijaisesti sarjan sisäisistä urheilijoista.

Esim. M50 sarjan joukkue: Joukkuetulos lasketaan kolmen parhaan M50 sarjan juoksijaa ajan perusteella. Oman sarjan juoksijat ovat siis etusijalla. Ei siten, että ilmoitetaan neljä M50 sarjasta ja kaksi M55 sarjasta, joista parhaiden tulokset lasketaan. Mikäli M50 sarjassa on kaksi juoksijaa voidaan joukkueeseen nimetä sarjanvaihtajia 55+ sarjoista. Tässä tapauksessa tuloksiin lasketaan M50 sarjan juoksijat ja paras sarjan vaihtaja.